Veel mensen denken dat hondenkleding puur voor de sier is. Natuurlijk zijn bruidsjurkjes of verkleedpakjes voor honden inderdaad met dit doel ontworpen. Maar wat veel mensen niet weten is dat hondenkleding ook heel nuttig kan zijn, zeker in de winter en bij regen

Bescherming

Hondenrassen die oorspronkelijk uit landen komen met een mild of warm klimaat hebben ’s winters extra bescherming nodig tegen de kou. Deze honden hebben geen beschermende ondervacht en daardoor krijgen deze honden het snel koud. Maar ook oude honden, puppy’s en honden die herstellen van een ziekte, operatie of bevalling kunnen baat hebben bij beschermende kleding. Als een kond het koud heeft, is dat slecht voor zijn gezondheid. Zijn spieren worden bijvoorbeeld te koud en daardoor kan hij kramp krijgen, maar ook andere ziektes liggen op de loer.

 

Als jouw hond gevoelig is voor kou en regen, is een (regen)jasje of dekje dus best heel nuttig. Let er bij de aankoop wel op dat het jasje goede bescherming biedt, de maat en pasvorm goed zijn. Hoe het eruit ziet, dat maakt je hond namelijk echt niet uit, dit laatste is voor de baas belangrijk. Het gaat hem om de warmte niet om de kleur of het merk.